Weekmenu inspiratie #1 - gewoon wat een gezin 's avonds eet
Weekmenu

Gewoon wat een gezin ’s avonds eet

In deze serie krijg je inspiratie voor je weekmenu. Je kunt er voor kiezen een hele week te volgen, maar uiteraard kun je ook een gerecht uitkiezen dat je aanspreekt, voor je eigen weekmenu. Gewoon wat een gezin ’s avonds eet. Geen Michelin sterren maaltijden of driegangenmenu. Alle recepten vind je op het blog, of er is geen recept, omdat het gewoon een samengesteld gerecht is. Alles wordt duidelijk tijdens het lezen. Nog een tip voor de weekmenu inspiratie:

Jij bepaalt zelf de volgorde waarin je de maaltijden eet. Jij weet wanneer je veel tijd hebt om te koken. Dit is het enige weekmenu met een inleiding, bij de volgende week menu’s zal het een stuk korter zijn. Het zullen geen gerechten zijn waarvoor je altijd alles in huis zult hebben, het is aan jou om een boodschappenlijstje te maken en te bepalen wanneer je de boodschappen haalt.

Inspiratie, dat is alles wat je krijgt. Meestal is dat ook voldoende  —>

Weekmenu Gewoon wat een gezin ’s avonds eet

  • Zoete aardappelblokjes, witlof salade en biefstukspiesjes
  • Ravioli met hamblokjes en romige saus
  • Harissa kikkererwten stoofpotje met gebakken wraps
  • Gado Gado voor het hele gezin
  • Snelle simpele wraps
  • Doperwten met rijst en mais
  • Volkoren pasta met wortel en bleekselderij

In dit overzicht van een week lang Aan Tafel Allemaal! geniet je van een heerlijk stoofpotje, makkelijke wraps, een snel klaar rijstgerecht en een troostrijke pasta. Stuk voor stuk geniet gerechten, maar niet perse budgetgerechten. Elk gerecht is met een kleine aanpassing, wel prima in te passen in een budget. Again; zie dit als inspiratie en pas het aan naar jouw situatie.

Zoete aardappelblokjes, witlof salade en biefstukspiesjes

Biefstuk spies Zeezout Peper 140g  (1 pakje per persoon)
Zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden (reken ongeveer 1 grote per persoon)

 witlof zoete aardappel biefstukspiesje

Voor de witlofsalade:

een stronkje witlof per persoon
slasaus
grove mosterd
peper & zout
rozijnen
appel
walnoot

→ bak de zoete aardappelblokjes in een koekenpan met olijfolie en de biefstuk spiesjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Let op; de biefstuk spiesjes hoeven maar even, de blokjes zoete aardappel een minuut of vijftien
→ snijd de witlof in reepjes (verwijder de buitenste bladeren en de harde kern. Meng een dressing van de slasaus, grove mosterd en peper & zout. Schil de appel (bij voorkeur een beetje een zure) en snijd hem in stukjes. Maak de walnoten met je handen kleiner. Doe de ingrediënten in een schaal en doe er de dressing over.

Ravioli met hamblokjes en romige saus

Voor deze zalige maar eenvoudige pasta heb je niet veel nodig. Fijn! Niet veel ingrediënten is niet veel werk en weinig boodschappen.

Ravioli met hamblokjes en romige sausIdeaal voor een weekmenu, de ingrediënten zijn redelijk lang houdbaar. Je hoeft het niet meteen dezelfde dag te eten. Door de olie van de zongedroogde tomaten te gebruiken, heb je direct veel smaak in je gerecht. Zorg er wel voor dat het niet overheerst.

Klik hier voor het hele recept  —> 

Harissa kikkererwten stoofpotje met gebakken wraps

De bedoeling was om de kip met zoete aardappel te eten en daarbij nog iets. Al met al was dat nog iets niet in huis. Wat er precies misgegaan is, weet ik nog steeds niet. Maar uiteindelijk ging het goed en was het Harissa kikkererwten stoofpotje met gebakken wraps een ding.

Harissa kikkererwten stoofpotje met gebakken wraps

Bij een stoofpotje met kikkererwten eet ik meestal Naan, maar dit was spontaan en die had ik niet op voorraad. Volkoren wraps liggen eigenlijk altijd wel in het keukenkastje. Slof uit de magnetron leek alleen niet zo lekker……

Klik hier voor het hele recept  —> 

Gado Gado voor het hele gezin

De Kidsproof Gado Gado heeft veel groente en zelfs fruit als als hoofdingrediënt, hierdoor is het niet alleen kidsproof qua eten, maar ook qua vitamines. Van wat je lekker vindt, eet je gewoon het meest.

Vaststellen voor hoeveel personen is misschien iets lastiger, de ene keer gooi je misschien iets weg, een andere keer zal dat minder zijn. Het hangt af van wat welk kind het liefste eet.

Klik hier voor het hele recept  —> 

Wraps met hamrolletjes en avocado spread

Boodschappen doen? Bekijk het maar! Af en toe is het fijn om gewoon uit de koelkast en keukenkastjes te trekken wat er is. Beetje van dit, beetje van dat. Zo komen soms de lekkerste gerechten op tafel. Zo ook de  wraps met hamrolletjes en avocado spread.

Deze ingrediënten zijn voor twee wraps, hier in huis is dat per persoon, als hoofdmaaltijd. Uiteraard kun je de wraps ook als bijgerecht serveren bij een goede volle maaltijdsoep.

Klik hier voor het hele recept  —> 

Doperwten met rijst en mais

Vier basis ingrediënten, de rest bestaat uit kruiden en specerijen. Dit gerecht kun je zo scherp maken als je zelf wilt en de sweet chilisaus kun je bijvoorbeeld heel goed weglaten.

doperwten rijst en mais

Om het juist pittiger te maken, voeg je aan tafel een mespuntje sambal toe. Brandal is en blijft de lekkerste. Er zijn geen hoeveelheden te geven, dit rijstgerecht kruid je op gevoel. Bij twijfel: ga uit van een theelepeltje en proef! Er kan altijd nog iets bij.

Klik hier voor het hele recept  —> 

Volkoren pasta met wortel en bleekselderij

Voordeel van deze maaltijd is dat het hele gezin er van mee kan eten. Een pasta vol groente en stop de kinderen tijdens het koken ook wortels toe, dan hebben ze die in ieder geval gehad.

Volkoren pasta met wortel en bleekselderijVoor kritische kindjes die wel saus willen, maar geen stukken groente, zou je de groenten door de Tomato Frito kunnen pureren en dan toevoegen aan het gehakt. Deze pasta met tomatensaus en groenten is rijk gevuld en heeft veel smaak, maar er is uiteindelijk niet veel voor nodig. Ideaal om tijdens een drukke week en veel snelle maaltijden, lekker veel groente en gezond binnen te krijgen!

Klik hier voor het hele recept  —> 

Dit was het eerste weekmenu inspiratie artikel, met gewoon wat een gezin ’s avonds eet. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad en dat er nog veel zullen volgen in de toekomst! Wil jij een bijdrage leveren? Stuur dan snel een berichtje

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *