Ravioli met hamblokjes en romige saus en zongedroogde tomaten
Doordeweeks

Ravioli met hamblokjes en romige saus

Hoewel het natuurlijk beter is om alles zelf én vers te maken, is een zakje, potje of een pakje in sommige gevallen gewoon lekker en makkelijk. Wanneer je zorgt voor balans komt het allemaal wel goed. Het is een goed idee om, wanneer je een zakje gebruikt, het zout in andere onderdelen te minimaliseren of weg te laten. In dit geval kook je de pasta dus niet in gezouten water. Voor de ravioli met hamblokjes en romige saus, kwam de pesto uit een potje en de ravioli uit een plastic verpakking van de supermarkt.

Voor deze zalige maar eenvoudige pasta heb je niet veel nodig. Fijn! Niet veel ingrediënten is niet veel werk en weinig boodschappen. Ideaal voor een weekmenu, de ingrediënten zijn redelijk lang houdbaar. Je hoeft het niet meteen dezelfde dag te eten. Door de olie van de zongedroogde tomaten te gebruiken, heb je direct veel smaak in je gerecht. Zorg er wel voor dat het niet overheerst.

heerlijke pasta met een volle romige saus —> 

Ravioli met hamblokjes en romige saus

Een gerecht met zeven ingrediënten, met alleen wat snijwerk. Een perfect gerecht voor een doordeweekse dag. Helemaal als het een typische dag voor ouders was. Deels lieve kinderen en deels “storm in de lucht – niet voor en niet achteruit willende” kinderen. Dan kun je wel wat liefde en warmte van je avondeten gebruiken. Oftewel; een pasta met een romige saus.

Ravioli met hamblokjes en romige saus en zongedroogde tomaten

Voor 2 personen

250 gram verse ravioli met ricotta en spinazie
200 á 300 gram hamblokjes
rode ui
rode pesto [een eetlepel]
zongedroogde tomaten op olie [aantal naar smaak en wens]
creme fraiche
rucola slamix
verse basilicum
zout en peper

rode uien Ravioli met hamblokjes en romige saus

Bereidingswijze

Je begint met het snipperen van de ui en het in reepjes snijden van de zongedroogde tomaatjes. Kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de pan en voeg een lepel van de olie van de zongedroogde tomaten toe.

Ravioli met hamblokjes en romige saus

Doe de uien in de pan bij de olie en lekker laten bakken. Daarna kunnen de hamblokjes erbij, met wat peper en zout. Roer de zongedroogde tomaatjes en een eetlepel pesto door de uien en hamblokjes. Het ziet er niet zo heel yummie uit, maar dat komt echt goed!

rode uien Ravioli met hamblokjes en romige saus

Is de ham lekker warm en zijn de ingrediënten goed geroerd, kan de creme fraiche erdoor worden geroerd. Je kunt ook kiezen voor room culinair van Campina, dat geeft misschien nóg een wat vollere smaak.

Serveren: Zorg ervoor dat je gezin aan tafel zit, zodra de ravioli bijna klaar is, het is handig dat je meteen kunt gaan eten wanneer je het serveert. Leg eerst een handvol sla op een bord, verspreid hierover de ravioli. Schep er een flinke lepel saus op en strooi de basilicum erover. 

aan tafel allemaal!

 

 

Pinterest

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *