Apple crumble met suiker en kaneel
Toetjes

Apple crumble met suiker en kaneel

Appelkruimel, of een heerlijke Apple crumble met suiker en kaneel. Niet als taart of gebak, maar als heerlijk toetje! En niet alleen in de winter. Lees door tot het einde voor serveertips voor een heerlijke dag met een zonnetje. De crumble is super eenvoudig te maken en dit hele dessert is erg leuk en makkelijk om samen met kinderen te maken, met een heerlijk resultaat!

Crumble deeg kun je op veel manieren combineren, in dit recept wordt een ovenschaal gebruikt, maar je kunt de Apple crumble met suiker en kaneel ook leuk in kleine stenen “één persoons”- bakjes maken. Met of zonder ijs. In de keuken kun je zo creatief zijn als jij wilt!

Frisse appels, veel lekkers + bloem = TOETJE —>

Apple crumble met suiker en kaneel

4 grote Elstar appels
citroensap
kaneel
eetlepel bruine basterdsuiker
180 gram margarine (wij gebruikten Blue Band met roombotersmaak voor koekjes)
50 gram suiker + 180 gram suiker
180 gram bloem
snufje zout
extra boter om de schaal in te vetten

& verder

→ ovenschaal
→ mengkom
→ eventueel een kom om de stukjes appels te mengen

Bereidingswijze Appelkruimel met suiker en kaneel

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in. Snijd de appels in kleine stukjes en doe deze in een kom. Voeg het kaneel, de basterdsuiker en de 50 gram suiker toe. Maak het af met wat zout en een scheutje citroensap.

Heb je een kom met een deksel, dan kun je het lekker door elkaar schudden. Anders goed roeren met een vork, of omscheppen met een lepel.

Zorg dat de ingrediënten zich mooi over de appelstukjes verdelen. Doe daarna het mengsel in de ovenschaal of de kleine éénpersoons bakjes.

Bereidingswijze crumble

Dan kun je de crumble gaan maken. Er is weinig simpeler dan dat. Alle drie de deegingrediënten gaan in de mengkom:

• 180 gram suiker

• 180 gram margarine

• 180 gram bloem

Dan roer je dit met een vork of met je vingers tot een kruimelig deeg en dat verdeel je over de stukjes appel [waar je ze ook in hebt gedaan]. Zet het een half uur tot 35 minuten in het midden van de oven. Voor een extra lekker touch, strooi je er vlak voor de eindtijd nog wat fijngemalen nootjes overheen [walnoot, pecannoten, notenmix].

Serveren: schep de crumble op schoteltjes, serveer naar wens met slagroom en/of ijs. Extra lekker? Kaneel of walnotenijs in de herfst, of een fris bolletje sinaasappel- of citroenssorbet ijs als de zon schijnt.

 

Eet smakelijk!

Pinterest

Apple crumble

 

Afbeelding van Appel kruimel toetjes freestocks-photos via Pixabay | Foto appelkruimel toetje op bord via Mar-JoYa.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *