venkelsalade schaal placemat
Weekmenu

Weekmenu inspiratie #2 – gewoon lekker aan tafel

Gewoon lekker aan tafel. Geen Michelin sterren maaltijden of driegangenmenu, maar gewoon lekker aan tafel en niet te lang in de keuken. Alle recepten vind je op het blog, of er is geen recept, omdat het gewoon een samengesteld gerecht is. Alles wordt eigenlijk wel duidelijk tijdens het lezen. Nog een tip voor de weekmenu inspiratie: jij weet wanneer je veel tijd hebt om te koken, dus jij bepaalt wat je op welke dag eet, ik gooi gewoon wat ideeën op je.  

Het zijn gerechten die wij in één week gegeten hebben en waarvoor we de boodschappen vooraf hebben gedaan, het zijn dus redelijk houdbare ingrediënten. Heel soms moet je misschien in de loop van de week nog wel wat halen. Waar ik geen rekening mee houd, is of we die week vaak rijst eten of juist pasta, ik denk alleen om; wanneer moet ik werken en ben ik later thuis. Als ik de tijd heb om te koken, eten we toch net iets anders.

Gewoon lekker aan tafel, een paar ideeën om eten op tafel te zetten —>

Weekmenu inspiratie #2 – gewoon lekker aan tafel

  • venkelsalade met krieltjes uit de oven
  • mexicaanse gehaktballetjes in tomatensaus met pitabroodjes
  • kipshoarma met rijst 
  • lasagne met vers pakket van Jumbo
  • filodeeg taart met broccoli

 

Venkelsalade met krieltjes uit de oven

Dankzij verschillende kookprogramma’s en kookboeken bleef venkel maar op mijn netvlies verschijnen. Daar wilde ik dus al een hele tijd iets mee doen.

Weekmenu inspiratie #2 – gewoon lekker aan tafel

Eindelijk was het zover, met alle inspiratie om me heen, kwam ik uit op venkelsalade met krieltjes uit de oven. Een eenvoudige simpele maaltijd, waarbij oven en pan het meeste werk doen.

Klik hier voor het hele recept  —> 

Mexicaanse gehaktballetjes met pitabroodjes

Dit gerecht is een variatie op het recept van Mar-JoYa.nl, haar Mexicaanse gehaktballetjes, combineerde ik met pitabroodjes, ijsbergsla en pitabroodjes. Serveer er crème fraîche bij en klaar ben je! Het is op zich een makkelijk snel klaar gerecht, alleen het draaien van de gehaktballetjes kost uiteraard enige tijd.

Maak de balletjes een stuk kleiner als op de foto, dan passen ze beter in de pitabroodjes. Het allerlekkerste van dit gerecht? Wanneer je nog wat saus in je bord hebt liggen, het opvegen met het laatste stukje van je brood. Soms maak ik een extra broodje. Die scheur ik in stukjes en dan kan iedereen nog iets uit zijn bord snoepen! Ook ideaal voor dit gerecht? De Turks brood mini’s van Jumbo.

Klik hier voor het hele recept  —> 

Kipshoarma met rijst 

Of eigenlijk een soort van shoarma nasi. Met of zonder saus, want die kun je er gewoon kant en klaar bij doen. Denk eens aan een heerlijke terriyaki saus of een goede sojasaus.

weekmenu #2

Ingrediënten en bereiding kipshoarma met rijst

  • kipshoarma
  • rijst
  • prei
  • rode ui
  • rode peper
  • paprika
  • knoflook
  • wokolie
  • zakje nasi kruiden van Conimex

Kook de rijst volgens de verpakking. Voor een extra lekkere smaak kun je kiezen voor basmati rijst. Snijd intussen de groenten fijn. Wel de helft van de Conimex nasi kruiden in heet water. Verwarm de wokolie en bak de uien en knoflook even aan en bak dan de kipshoarma gaar in de wokpan. Voeg een deel van de prei, de peper en alle paprika toe. Doe de gewelde nasikruiden erbij en roer dit goed door.

Maak eventueel een salade van komkommer (zaadlijst eruit en halve maantjes) en rode ui met een dressing van citroensap, sambal, suiker, zonnebloemolie en knoflook. Strooi er aan tafel gefruite uitjes over.

Serveer met gefruite uitjes, kroeppoep en seroendeng!

Lasagne met verspakket van Jumbo

Het voordeel van de vers pakketten van de supermarkt vind ik dat er, zoals bij de lasagne van Jumbo, een saus, de benodigdheden en de lasagnebladen in zitten. Het recept staat op de wikkel; easy peasy lemon breasy!

 

Daarbij zit er een shitload aan groenten in. In dit geval twee wortels, paprika, ui, knoflook en prei. Onze les voor de volgende keer; een kleinere ovenschaal, dan komen de lagen en de lasagnevellen beter uit.

Filodeeg taart met broccoli

Ter afwisseling eet ik ook graag af en toe vegetarisch en varieer ik graag tussen pasta, rijst en deeg. Daarom is dit recept voor filodeeg taart met broccoli van Kitchenmom een ideale aanvulling op ons weekmenu.

Door vegetarisch te eten voorkom je dierenleed en het is beter voor het milieu en het klimaat. Dat er in dit gerecht weinig koolhydraten zitten vind ik ook een groot voordeel. Daarbij is het snel klaar, ideaal voor de avonden dat de kinderen sporten.

Klik hier voor het hele recept  —> 

 

Zo heb je hopelijk weer wat inspiratie voor je weekmenu, met gewoon wat een gezin ’s avonds eet. Deze keer voor 5 dagen. In het weekend sluiten we de dag nog wel eens af met een borrelplankje, heel vervelend. Wil jij een bijdrage leveren? Stuur dan snel een berichtje

 

Eet smakelijk!

 

Photo rice by Mgg Vitchakorn on Unsplash

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.