Kleine traktaties bij de geboorte van een baby
Feest

Kleine traktaties bij de geboorte van een baby

Hoera! Er is een baby geboren. En nu ben jij op zoek naar kleine traktaties bij de geboorte van een baby. Voor de kraamvisite, maar ook een traktatie voor broer of zus op school is leuk! Traditioneel serveren we beschuit met muisjes, weet jij waarom? Het blijkt niet te achterhalen. De anijs muisjes op een beschuit is in ieder geval een Nederlandse traditie. Het trakteren van de kraamvisite is sowieso al langer een gebruik, dan de beschuiten met roze en blauwe muisjes. Een dik met boter besmeerde beschuit werd als echte luxe bij de geboorte geserveerd.

Er is een grote kans dat het feit dat het anijszaadjes zijn met een laagje suikerglazuur een belangrijke rol speelt. Aan anijs worden verschillende geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven, vooral voor nieuwe moeders. Het eten van anijs zou goed zijn voor de melkproductie en zou helpen om de baarmoeder snel weer naar zijn oorspronkelijke grootte te krijgen bijvoorbeeld.

Zelf maken of laten maken, er zijn veel leuke kleine geboorte traktaties —> 

Kleine traktaties bij de geboorte van een baby

geboortetraktatie baby

Liga beertje met muisjes

“Omdat ik niet wist hoe ik er aan toe zou zijn na de geboorte, wilde ik het niet alleen leuk, maar ook makkelijk! De kinderen zouden dan zo snel mogelijk kunnen trakteren. Ze hebben al veel op dingen moeten wachten, omdat het niet meer kon wegens de zwangerschap en bijkomende kwalen. Het trakteren wilde ik ze niet al te lang op laten wachten.  De geboortetraktatie voor Finn moest zoals gezegd, makkelijk, maar wel bijzonder”. 

 INSPIRATIE > een beertje met muisjes

Liga met muisjes

Ooievaar met rozijntjes

“Beschuit met muisjes, soepstengels met muisjes, Nijntje koekjes met muisjes, heel het internet staat vol met leuke geboorte traktaties. Maar het leek mij wel praktisch om een traktatie te maken die ik al van tevoren klaar kon zetten, zodat Maikel, die het toch al erg druk heeft in deze periode, niet nog op de vroege ochtend een dienblad vol met beschuiten hoeft te maken”.

KNUTSELEN geboortetraktatie kinderdagverblijf>

Kinder traktatie: Oreo lolly’s

“Deze traktatie is zo leuk omdat de Oreo lolly’s heel makkelijk zijn om te maken, het kost weinig tijd en jouw kindje kan prima zelf helpen. Drie dubbele win-winsituatie dus!

Leg het aantal oreo koekjes klaar wat je nodig hebt, plus een paar extra. Breek ondertussen de reep witte chocolade in kleine stukjes, doe ze in een bak en laat het smelten in de magnetron. Tussendoor goed roeren om verbrande chocolade te voorkomen”. 

Voor een geboortetraktatie met Oreo’s gebruik je ook de hartjes in roze of blauw, of toch de oude vertrouwde muisjes!

SAMEN MAKEN > zelfgemaakte Oreo lolly’s

Geboorte stroopwafels

Wat met een oreo kan, kan ook met een stroopwafel!

“Ik ben dol op simpele en snelle recept ideeën voor traktaties bijvoorbeeld. Nu is het bijna Valentijn en tijd om hier eens wat lekkere dingen voor te maken. Mijn kinderen zijn DOL op mini stroopwafels en ik bedacht dat ik hier iets makkelijks en lekkers mee kon maken. Ik maakte het voor de kinderen en het bleek een groot succes!”.

Hoe schattig zijn deze als geboortetraktatie?

SWEETS FOR MY SWEET > super schattige zoete traktatie

 

Al deze traktaties samen, lijken natuurlijk ook superschattig op een sweettable voor je kraamborrel of op tafel voor de kraamvisite!

 

Pinterest

 Kleine traktaties bij de geboorte van een baby

 

Foto door Marcin Jozwiak via Pexels | Afbeelding beschuit met muisjes van Marjon Besteman-Horn via Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *