rijst doperwten gehakt en mais
Doordeweeks

Rijst met doperwten gehakt en mais

De makkelijkste gerechten zijn soms de lekkerste. Rijst met doperwten, gehakt en mais is daar eentje van. Waar het vandaan komt? Geen idee. Het is een “van vroeger thuis”- gerecht en toen aten we het met ananas. Erdoor doen we niet meer, omdat man niet van warm fruit in eten houdt. Soms serveren we het er nog wel los bij. Door de weeks moeten de meeste ouders vaak snel, denk aan laat uit het werk en kinderen vroeg naar sport.

Dat heb ik absoluut niet gemist tijdens de coronacrisis, maar door de versoepeling komt het na de vakantie langzaam weer terug. De enige reden waarom dit gerecht minder geschikt zou zijn, is dat het erg gekruid is. Hier heb je zelf invloed op, dat scheelt, je hoeft niet te doen wat ik doe, het mag minder.

Minimale ingrediënten, maximaal gekruid —>

Rijst met doperwten gehakt en mais

Vier basis ingredienten, de rest bestaat uit kruiden en specerijen. Dit gerecht kun je zo scherp maken als je zelf wilt en de sweet chilisaus kun je heel goed weglaten. Om het juist pittiger te maken, voeg je aan tafel een mespuntje sambal toe. Brandal is en blijft de lekkerste.

 rijst doperwten gehakt

500 gram rundergehakt
blik doperwten of zak diepvries tuinerwten
blik mais

paprikapoeder
kerriepoeder
gemberpoeder
Maggi
ketjap manis
Sweet chilisaus
Aromat strooiaroma
gehaktkruiden

& verder

→ waterkoker, steelpan, wokpan

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de verpakking. Doe intussen het gehakt in de pan en bak het rul, kruid het gehakt tijdens het bakken met de kruiden uit het lijstje. Ik kan je geen hoeveelheden geven, dit rijstgerecht kruid ik op gevoel. Bij twijfel: ga uit van een theelepeltje en proef! Er kan altijd nog iets bij.

Is het gehaktmengsel klaar, voeg dan mais en doperwten toe. Even roeren en de smaak van de kruiden goed door laten trekken in de groente.

Ben je tevreden over het gehakt, dan voeg je de rijst toe en roer het geheel goed door.

simpel twee pans gerecht, rijst gehakt mais doperwten

Serveren: Op een bord en eventueel nog wat maggi, sambal en/of ketjap naar wens toe laten voegen, door het op tafel te zetten.

aan tafel allemaal!

 

 

Pinterest

 

doperwten rijst en mais

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *