kidsproof gado gado
Weekend

Kidsproof Gado Gado

Een ideaal gerecht voor een weekendje weg met de familie als je wel gezond wilt koken en kidsproof thuis. Wanneer je pannen hergebruikt heb je weinig afwas en eigenlijk heb je voor maar vier ingrediënten een pan nodig. De Kidsproof Gado Gado heeft veel groente en zelfs fruit als als hoofdingrediënt, hierdoor is het niet alleen kidsproof qua eten, maar ook qua vitamines. Van wat je lekker vindt, eet je gewoon het meest.

Vaststellen voor hoeveel personen is misschien iets lastiger, de ene keer gooi je misschien iets weg, een andere keer zal dat minder zijn. Het hangt af van wat welk kind het liefste eet. Dat merk je dus de eerste keer dat je dit gerecht kookt wel. Met de ingrediënten lijst ben ik uitgegaan van verpakkingen en personen. Je kookt vast vaker voor de personen met wie je eet, je kunt het naar wens aanpassen.

Snel makkelijk oosters eten —>

Kidsproof Gado Gado

Bij het koken voor een familie, kun je uiteraard meer bijgerechten serveren, die vullen ook. Emping, kroepoek, Cassave, Atjar of Rempejeh, allemaal even lekker. Als extraatje delen we nog een heerlijke salade met gefruite uitjes en komkommer met je. Reken met deze ingrediënten op ongeveer 4 personen.

kipfilet 500 gram
1/2 zakje voor Gado Gado saus Kokki Djawa
water
ananasblokjes 1 groot blik
6 eieren
sperzieboontjes
taugé
witte rijst kookbuiltjes Jumbo
komkommer [twee in totaal, ook eentje voor de salade]
bakboter
peper en zout

& verder voor de salade

→ sambal brandal
→ suiker
→ citroensap
→ snufje zout
→ gefruite uitjes
→ rode uien
→ komkommer
→ zonnebloemolie

Bereidingswijze Gado Gado

Zet water op voor de boontjes en kook de boontjes zo gaar als je zelf prettig vindt. Kook intussen de eieren hard. Snijd de kip in blokjes en smelt de bakboter in de pan. Voeg wat peper en zout toe aan de boter en bak de kipfilet gaar.

Kokki Djawa Gado Gado

Intussen kun je de Kokki Djawa Gado Gado saus bereiden zoals op de verpakking staat. Een half zakje voor vier personen. Heb je grote saus eters dan maak je meer.

Zijn de eieren hardgekookt en redelijk afgekoeld, kun je ze in partjes snijden en op een bord of schaal leggen.

Bereidingswijze Oosterse salade

Dit recept komt uit een blaadje wat ooit onder de deksel van de boemboe’s van Conimex meegeleverd werd. Dat blaadje is al lange tijd weg en ik heb het nooit meer kunnen vinden. Dit is wat ik er van onthouden heb en hij blijft favoriet.

oosterse komkommer salade

  • Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem vervolgens in halve maantjes. Snipper de rode ui.
  • Meng in een kom een eetlepel zonnebloemolie met een flinke scheut citroensap [of azijn], een theelepel suiker en een mespuntje sambal brandal. Doe er een snufje [zee]zout bij. Voeg daarna de komkommer en uien toe. Roer dit goed door.

Serveren: De salade serveer je in de kom, de gefruite uitjes zet je los op tafel om er naar wens over te doen. Doe de ingrediënten van de Gado Gado in kommetjes of op mooie borden. Net wat je wilt en/of in de kast hebt. Zet ze op tafel met opscheplepels en je kunt opscheppen aan tafel allemaal!

Eet smakelijk!

 

Pinterest

Kidsproof Gado Gado

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *