Baileys chocoladetaart
Bakken

Heerlijke chocoladetaart met Baileys

Met dit basisrecept voor een chocoladetaart, kun je uiteindelijk alle kanten op! Denk aan een witte chocolade-met noten-cake of een pure chocolade-koffie cake. Wat dacht je van een heerlijke chocoladetaart met Baileys? In plaats van de chocolade te smelten in melk, kun je voor de koffie-versie sterke koffie  gebruiken.

Wil je een witte chocolade versie van deze taart maken, smelt dan de witte chocolade in [amandel]melk. Let op! Van de witte chocolade moet je echt meer dan 150 gram gebruiken!  Afhankelijk van het soort bakblik kun je de cake een verrassend effect meegeven.  

Caloriebom voor SinnerSunday of gewoon omdat het kan  —>

Heerlijke chocoladetaart met Baileys

De ingrediënten zijn voor een taart voor circa 12 personen, gebaseerd op het aantal punten uit een springvorm van 24 cm.

Ter variatie kun je kokosmelk gebruiken voor het smelten van de chocolade en/of geraspte kokos toevoegen of gebruik voor een volle warme smaak koffielikeur, gember, kaneel en een snufje zeezout. En wat dacht je van een karamel/zeezout variatie?

 

Heerlijke chocoladetaart met Baileys

De chocolade die je kiest beïnvloed de smaak. Probeer eens twee verschillende [bij elkaar passende] smaken te combineren. 

Voor de Baileys chocoladetaart heb je nodig:

150 gram pure chocolade
180 gram bloem
een borrelglas Baileys
180 gram margarine
180 gram boter
4 eieren
12 eetlepels maizena
2 eetlepels bakpoeder

optioneel: gehakte notenmix, walnoten of pecannoten

& verder

→ springvorm 24 cm.
→ bakpapier om de bodem mee te bekleden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de chocolade au-bain-marie smelten in de Baileys. Laat de boter vervolgens smelten in de magnetron en roer dit door de rest van de ingrediënten met een pollepel. Daarna spatel je de chocolade gesmolten in Baileys erdoor. 

Is het beslag goed doorgeroerd, doe je het mengsel in een ingevette vorm en zet deze ongeveer 50 minuten in de oven. En voila…..je Chocolate-Cake from heaven; een heerlijke chocoladetaart met Baileys.

Serveren: Onderstaande taart/cake heb ik afgewerkt met een glazuur van Dr.Oetker met wat hagelslag erover. Serveer de taart op een extra groot wit rond bord, dat geeft een prachtig effect!

Eet smakelijk!

 

 

Pinterest

 

Heerlijke chocoladetaart met Baileys

 

 

Foto chocolade door Polina Tankilevitch via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *