vega arabisch
What's new

Vega Arabisch van Chef Toubs

Vega Arabisch van Chef Toubs –  Mounir Toubs is een gerenommeerde chef-kok die de Arabische keuken op een innovatieve manier interpreteert en herdefinieert. Hij is een pionier in de culinaire wereld, die traditionele recepten en ingrediënten combineert met moderne kooktechnieken en creatieve presentatie. Toubs heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn bijdrage aan de gastronomie, en zijn restaurants zijn een favoriet onder fijnproevers van over de hele wereld.

Na Lekker Arabisch en Snel Arabisch legt succesvol chef, auteur en sociaal-liefdevol ondernemer Mounir Toub zich in zijn nieuwe boek Vega Arabisch geheel toe op zijn favoriete vegetarische gerechten. Het boek is een ode aan de plantaardige keuken en bevat meer dan 90 recepten die allemaal veganistisch zijn en is bedoeld voor mensen die graag lekker willen eten en daarbij bewust willen omgaan met hun gezondheid en het milieu.

De Midden-Oosterse keuken houdt van vegetarisch: —>

Chef Toub: Vega Arabisch
Midden-Oosterse gerechten voor elke dag van de week

Dit boek is voor vegetariërs, flexitariërs en iedereen die gewoon lekker Arabisch wil eten (toevallig zonder vlees of vis). Vega Arabisch bevat meer dan 90 recepten, die ook Mounir inspiratie geven voor de maaltijden die hij dagelijks kookt met een fantastisch team van dak- en thuislozen. Hij wil aan heel Nederland laten zien, waar je ook vandaan komt en wat je dagelijkse ratrace ook is, dat vegetarisch eten net zo lekker is als niet-vega.

chef toub vega arabisch

In Vega Arabisch combineert chef-kok Toubs zijn liefde voor de Arabische keuken met zijn passie voor gezond en duurzaam eten. Hij laat zien dat veganistisch eten helemaal niet saai of smaakloos hoeft te zijn, maar juist vol van smaak en kleur kan zijn. De recepten variëren van eenvoudige salades tot complexe stoofgerechten en zoete lekkernijen. Er is voor elk wat wils, of je nu een ervaren kok bent of juist net begint met veganistisch koken.

Naast de recepten bevat “Vega” ook informatie over de voordelen van veganistisch eten en tips over hoe je gemakkelijk en gezond veganistisch kunt koken. Het boek is prachtig vormgegeven en bevat mooie foto’s van de gerechten en ingrediënten.

 

Van courgette, aubergine en granaatappel tot pompoen, artisjok en klassieke biet – in Vega Arabisch laat Mounir zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is.

In de 90 gerechten – kleurrijk, smaakvol, een tikje exotisch en veelal supermakkelijk – zijn de groenten de hoofdrolspeler van ieder gerecht. Denk aan zoete-aardappelwafels met labneh, olijvencake, baklavabuns en falafelmacarons. En met zijn favoriete smaakmakers uit de Arabische keuken is het resultaat overheerlijk.

Over Mounir Toub

Mounir Toub is chef-kok en bekend van onder meer 24Kitchen en Kook mee met MAX. Hij heeft samengewerkt met diverse sterrenchefs, maar zijn grootste passie is het inspireren van jong kooktalent. Mounir heeft een brede kennis van de Arabische keuken, die hij onder meer deelt in zijn boeken.

Voorgaande boeken van Mounir Toub
Mijn Arabische Keuken (2016)
Chef Toub: Lekker Arabisch (2020)
Chef Toub: Snel Arabisch (2021)

Wat anderen vinden van Vega Arabisch van Chef Toubs

‘Mounir is een man met diepgang, die de kleine dingen in het leven mooi maakt. Dat proef je ook in zijn gerechten.’ – Jay Francis, cabaretier

‘Dit boek is een must voor iedereen die liefde voor eten heeft. Mounir bezit een schat aan kennis en deelt deze op een speelse manier. Wauw!’ – Jermain de Rozario, chef-kok

‘Vega Arabisch, mijn vakbroeders origine, boordevol kennis in een mengelmoes van smaken en texturen.’ Robert J.K. Kranenborg

Vega Arabisch van Chef Toubs is dus een aanrader voor iedereen die graag lekker en gezond wil eten. En daarbij bewust wil omgaan met het milieu.

veel leesplezier

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *