Welkomstdrankjes op een bruiloft
Feest

Welkomstdrankjes op een bruiloft – 8 feestelijke tips

Welkomstdrankjes op een bruiloft kunnen de toon zetten voor een feestelijke en gastvrije sfeer. Het is een manier om de gasten te verwelkomen en ze zich thuis te laten voelen op uw bruiloft. Bovendien kan een welkomstdrankje de dorst lessen na een eventuele lange reis naar de bruiloftslocatie.

Ook is het welkomstdrankje een manier zijn om de stijl en het thema van de bruiloft te weerspiegelen. Door bijvoorbeeld een speciale cocktail te serveren die past bij het kleurenschema of de locatie van de bruiloft, kun je de gasten meteen onderdompelen in de sfeer van de dag.

Zet de toon voor een feestelijke en onvergetelijke avond: —> 

Welkomstdrankjes op een bruiloft

Een ander voordeel van het serveren van een welkomstdrankje is dat het de gasten de gelegenheid biedt om elkaar te ontmoeten en te socialiseren voordat de ceremonie begint. Dit kan de sfeer van de bruiloft verbeteren en de gasten helpen om zich op hun gemak te voelen bij elkaar.

Welkomstdrankjes op een bruiloft – 8 feestelijke tips

 1. Prosecco met aardbeien
  Prosecco is een heerlijke en feestelijke drank die perfect past bij een bruiloft. Serveer de prosecco in mooie champagneglazen en voeg een aardbei toe voor een extra feestelijk effect.
 2. Mojito
  Een frisse en zomerse cocktail zoals een mojito is altijd een goed idee voor een welkomstdrankje op een bruiloft. Voeg bijvoorbeeld wat munt en limoen toe voor een extra verfrissende twist.
 3. Pimm’s Cup
  De Pimm’s Cup is een heerlijke en licht-alcoholische cocktail die perfect is voor een warme zomeravond. Het is een mix van Pimm’s No. 1, citroen-limoen frisdrank, komkommer, aardbeien en munt.
 4. Bellini
  Een Bellini is een klassieke cocktail gemaakt van gepureerde perzik en mousserende wijn. Het is een verfrissend en fruitig drankje dat perfect past bij een zomerse bruiloft.
 5. Sangria
  Sangria is een Spaanse klassieker die altijd een hit is op feestjes. Maak een grote kan met rode of witte wijn, bruiswater, fruit en eventueel een scheutje likeur voor een heerlijke en feestelijke welkomstdrank.
 6. Bierproeverij
  Als u een meer informele bruiloft heeft of als uw gasten bierliefhebbers zijn, overweeg dan een bierproeverij. Serveer een selectie van lokale of internationale bieren en laat uw gasten genieten van verschillende smaken en aroma’s.
 7. IJsthee
  Voor degenen die geen alcohol willen drinken, is ijsthee een heerlijk alternatief. Maak bijvoorbeeld een grote kan met vers gezette thee en voeg fruit en kruiden toe voor extra smaak.
 8. Fruitwater
  Fruitwater is niet alleen lekker, maar ook gezond en verfrissend. Voeg bijvoorbeeld schijfjes citroen, limoen, sinaasappel en munt toe aan een grote kan water voor een heerlijk en kleurrijk welkomstdrankje.

Tips voor het presenteren van de welkomstdrankjes op een bruiloft

En Aan tafel zou Aan tafel niet zijn als we niet een een paar tips zouden delen om ervoor te zorgen dat je welkomstdrankjes op een prachtige manier wordt gepresenteerd.

♡  Kies een presentatie die past bij de stijl en het thema van uw bruiloft. Overweeg bijvoorbeeld om de drankjes te serveren in mooie glazen, met gepersonaliseerde rietjes of met een bijpassend decoratief element.

♡ Maak een mooie display om de drankjes te presenteren. Dit kan bijvoorbeeld een tafel zijn met een mooie tafelkleed en decoratieve elementen zoals bloemen of kaarsen.

♡ Een welkomstdrankje kun je persoonlijk maken door het toevoegen van een gepersonaliseerd detail. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd etiket, een mooie quote of jullie initialen.

♡ Bied de gasten keuze door verschillende drankjes aan te bieden, zoals alcoholische en niet-alcoholische opties. Zo kan iedereen genieten van een verfrissend drankje.

♡ Presenteer het welkomstdrankje op een manier dat het er smakelijk uitziet. Gebruik bijvoorbeeld verse ingrediënten en voeg kleurrijke fruitstukjes of kruiden toe om het drankje er feestelijk uit te laten zien.

♡ Zorg ervoor dat u voldoende voorraad heeft om alle gasten van een welkomstdrankje te voorzien. Niets is zo vervelend als wanneer er te weinig drankjes zijn en sommige gasten worden overgeslagen.

♡ Het is fijn wanneer het duidelijk is waar de gasten hun welkomstdrankje kunnen halen. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een bord of door het hebben van iemand die de gasten verwelkomt en hen begeleidt naar de juiste locatie.

Met deze suggesties kun je jouw gasten een onvergetelijke en feestelijke start van de avond bezorgen. Proost!

 

Plezier!

 

 

Photo by Leonardo Miranda & Emily Andreeva on Unsplash

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *