Kookboek restaurant De Kas
What's new

Kookboek restaurant De Kas

Kookboek restaurant De Kas– Restaurant De Kas heeft één missie: het serveren van de allerlekkerste groentegerechten uit eigen tuin. De gerechten in het boek zijn een ode aan de natuur. Groenten op het perfecte moment geoogst door zowel de eigen tuinders, als door bevriende boeren uit Amsterdam en de Beemster. Farm-to-table, biologisch, duurzaam, koken met de seizoen, plant-based, no-waste, lokaal. Voor Restaurant De Kas zijn deze huidige culinaire ’trends’ al bijna twintig jaar vanzelfsprekend. In de ochtend geoogst, in de middag op het bord.

In hun eerste kookboek Restaurant De Kas – Van het land op het bord nemen chefs Wim de Beer en Jos Timmer je samen met hun huisfotograaf Rinze Vegelien letterlijk mee van plant tot het bord. Van de kwekerij in Amsterdam en hun tuin in de Beemsterpolder naar het restaurant waar ze 80 onweerstaanbare groenterecepten voor thuis prijsgeven.

‘Heerlijke, verse en verfijnde gerechten van het briljante team van De Kas. Jos en Wims kookkunsten en De Kas zijn genieten geblazen – dit is een prachtig boek.’ — Jamie Oliver —>

Kookboek Restaurant De Kas

Koken op de manier van De Kas betekent vers, lokaal, met respect voor de natuur en niet nodeloos ingewikkeld. Denk aan gepofte bietjes met lavendel en bramen of ajo blanco met sperziebonen. Maar ook aan wilde perzik en basilicum of een dessert met aardbeien, verveine en banketbakkersroom.

Over de chefs

Wim de Beer verdiende zijn sporen bij Parkheuvel in Rotterdam en Bolenius op de Amsterdamse Zuidas, Jos Timmer deed hetzelfde bij Vermeer in Amsterdam en Jamie Oliver.

Ze leerden elkaar kennen toen zij beide chef waren bij restaurant Rijks® in het Rijksmuseum, dat toen ook de eerste Michelinster in ontvangst mocht nemen. In 2017 werden zij aangenomen om hun creativiteit los te laten op Restaurant de Kas waar zij sinds 2018 tevens eigenaar van zijn. Sindsdien is het hun missie gasten met hun gerechten te enthousiasmeren voor meer duurzaamheid en seizoensgebonden en lokale gerechten uit eigen tuinen.

Over De Kas

De Kas ligt in het Amsterdamse park Frankendael in Amsterdam Oost. In 1927 werd een enorme kast gebouwd om de andere parken in de stad te voorzien van bomen, grassen en exoten als bananen en palmen.

Tegen het einde van de 20e eeuw was de vraag echter zodanig afgenomen dat de kas in wezen overbodig was. Niet meer nodig en niet geliefd, leek de kas voorbestemd om te worden gesloopt. Tot in 2000 de kwekerij een nieuwe invulling kreeg, toen de toenmalig eigenaar Gert Jan Hageman besloot om de kwekerij om te bouwen tot een restaurant.

Samenwerking Kookboek restaurant De Kas

Samenwerken is een belangrijk onderdeel van de filosofie van Restaurant en Kwekerij De Kas. Naast de innige samenwerking die zij hebben met hun telers, werken zij ook graag met bakkerij Fort Negen, stadsimker Fero Hartzuiker en hun andere hofleveranciers in de buurt van Amsterdam. Voor de totstandkoming van het boek hebben zij de handen ineengeslagen met foodfotograaf Rinze Vegelien en Marjoke de Heer die verantwoordelijk is voor al het keramiek.

Restaurant De Kas | Van het land op het bord | Jos Timmer en Wim de Beer | 9789021577524 | €34,99 | 21 juli 2020 | Kosmos Uitgevers

veel leesplezier

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *