Honing & Citroen koeken met Egmont Manuka honing
Bakken

Honing & Citroen koeken met Egmont Manuka honing

 De zomervakantie zit er weer op en dat betekent dat de kids weer naar school gaan. Wil je ze nou verassen met een leuk, gezond en lekker extraatje in de broodtrommel? Maak dan dit recept voor Honing & Citroen koeken met Egmont Manuka honing. Een goed en gezond begin van het nieuwe schooljaar!

Nog niet zo bekend met Manuka honing? Deze bijzondere honing is afkomstig van de nectar van de Manuka struik afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Van bijenkorf tot thuis, het familiebedrijf Egmont Honey is in staat elke pot terug te voeren naar de oorspronkelijke bron. Alle honing wordt onafhankelijk getest en gecertificeerd in niveaus van Methylglyoxal (MGO) en andere unieke eigenschappen. Het MGO gehalte bepaald de potentie en kwaliteit van de Manuka honing. Door deze test worden de zuiverheid en kwaliteit van elke pot gegarandeerd.

Honing & Citroen koeken. Verras je kinderen met een lekker en gezond tussendoortje. —>

Honing & Citroen koeken met Egmont Manuka honing

Manuka honing is niet alleen heel gezond maar ook heel lekker. Zo kan je er ontzettend lekkere honing & citroen koeken mee maken. Dit recept is laag in verzadigd vet, bevat een bron van eiwitten en is ook nog eens vegetarisch. Het perfecte gezonde alternatief voor de kleine zoetekauw.

Egmont Honey

Honing & Citroen koeken (recept voor 15 koeken)  

Bereidingstijd:          15 minuten
Koken:                    10 – 12 minuten

Benodigdheden:

–  80 g boter, zacht
–  75 g basterdsuiker
–  3 el Egmont Manuka Honing MGO 100+
–  Zest van 2 citroenen
–  1 middelgroot ei
–  1 theelepel vanillebonenpasta
–  200 g gewone bloem
–  Snuifje zeezoutvlokken
–  ¼ theelepel zuiveringszout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200oC. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Klop de boter, suiker, honing en de schil van 1 citroen tot een luchtige massa. Klop het ei en de vanille erdoor. Meng de bloem, het zout en het zuiveringszout en meng dit door het botermengsel. Laat 1 uur afkoelen. Schep 15 balletjes koekjesdeeg op de bakplaten, druk iets plat en bestrooi met de resterende citroenschil. Bak ze 10-12 minuten tot ze net goudkleurig zijn aan de randen.

Tip! Probeer eens witte chocoladeschilfers aan de mix toe te voegen en bestrooi met gedroogde frambozenvlokken.

Voedingswaarde:
Per koekje 533kJ / 127kcals / 4.9g vet / 2.9g verzadigd vet / 19g koolhydraten / 8.2g suikers / 0.7g vezels / 1.9g eiwit / 0.3g zout

Waar is deze honing te koop?    
Egmont Manuka Honey is zowel in de winkels als online verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Je hebt hierbij de keuze uit drie verschillende soorten honing; de Manuka Honey MGO 100+ (500g, €94,99), de Manuka Honey MGO 250+ (500g, €129,99) en de Manuka Honey MGO 450+ (250g, €139,99) (500g, €199,99).

 

Eet smakelijk!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *