Eigenlijk was het de bedoeling dat deze bladerdeegtaart met pulled chicken pasteitjes zouden worden. Als ouder kom je alleen soms in tijdgebrek. Helemaal wanneer je een gerecht verzint, wat veel langer duurt dan verwacht. Wat ook weer heel naïef was, maar ik dwaal af. Op het moment dat ik vijf pasteitjes had gemaakt, waren we zo een twintig minuten verder. In dit tempo, was het eten klaar tegen bedtijd. Maar wat dan? En ineens had ik het!
Soms moet je een stapje terug zetten en makkelijker denken. Het koken van de kip kost natuurlijk sowieso al wat tijd. Mijn tip: begin op tijd, of plan dit gerecht voor een dag dat je tijd hebt om te koken. Is dit niet zo, maak er dan net als wij een lekkere bladerdeegtaart van.
Anders zou ik voor de pulled chicken pasteitjes gaan, die waren net iets lekkerder. Even kort; hiervoor sneed ik de vierkantjes in twee rechthoeken. Op de ene helft legde ik het mengsel en daarover legde ik de andere helft. De randjes druk je aan met een vork en met een mes maak je twee sneetjes in de bovenkant.
Pasteitjes of bladerdeegtaart met pulled chicken, jouw keuze —>
Bladerdeegtaart met pulled chicken
Behalve een aantal heerlijke kruiden die later op een rijtje worden gezet, heb je verder nog nodig;
kipfilet [ongeveer 1 per persoon]
pakje bladerdeeg [10 vellen, dit was voor 5 pasteitjes en een taart]
bouillonblokje
zak diepvries tuinerwten
blikje mais
ei
rode ui
sweet chilisaus
conimex satemarinade
sesamolie
kerrie
knoflookpoeder
paprikapoeder
gemberpoeder
sesamzaadjes
& verder
→ een ovenschaal
→ kommetje, vork en kwastje [voor het ei over de taart/de pasteitjes]
→ een pan om de kip in te koken
→ kom om de ingrediënten in te mengen
Wat moet je doen?
Doe [in de waterkoker gekookt] water in een pan en doe het bouillonblokje erbij. Voeg daarna de kipfilets in hun geheel toe. Laat ze in ongeveer twintig minuten gaar koken. Trek de kipfilet daarna met twee vorken uit elkaar en doe het vlees in een kom. Snipper de ui en doe deze ook in de kom.
Als al het pulled chicken in de kom zit, doe je het blikje mais in de kom met de tuinerwten. Verdeel er een flinke scheut chilisaus over en een eetlepel sesamolie. Daarna voeg je lekker naar wens alle kruiden toe. De één houd van pittig, de ander niet. Qua referentie; van de saté marinade gebruikte ik de helft, van de kruiden minimaal een theelepel.
Meng alles goed door elkaar en doe het mengsel vanuit de kom in een ovenschaal. Bedek dit vervolgens met de plakjes bladerdeeg. Of volg de instructies voor het maken van de pasteitjes. Dat waar ik dit gerecht mee begon ;). Omdat ik het te lang vond duren, gooide ik dus alles maar bij elkaar in één ovenschaal en werd het uiteindelijk de bladerdeegtaart met pulled chicken.
Klop het ei in het kommetje en bestrijk de bladerdeegtaart en/of pasteitjes hiermee. Verdeel er dan de sesamzaadjes over en zet de ovenschaal zo’n twintig minuten in de oven, of zolang het bladerdeeg volgens de verpakking in de oven moet.
Serveren: de ovenschaal kwam op tafel. Wil je extra groenten dan past de Oosterse salade of de frisse komkommersalade ook weer heel goed bij dit gerecht. Anders doet gewoon wat komkommer het ook goed als bijgerecht. Opscheppen kan iedereen zelf, aan tafel, naar wens.