De lekkerste gerechten ontstaan vaak per ongeluk. Zo ook dit stoofpotje. De bedoeling was om de kip met zoete aardappel te eten en daarbij nog iets. Al met al was dat nog iets niet in huis. Wat er precies misgegaan is, weet ik nog steeds niet. Maar uiteindelijk ging het goed en was het Harissa kikkererwten stoofpotje met gebakken wraps een ding.
De Verstegen kruiden kregen we ooit eens gratis van Jumbo, bij de bestelde boodschappen. We hebben nog een paar zakjes in huis en af en toe komen ze tevoorschijn, wanneer ik zomaar een gerecht verzin. De Jamaicaanse yerk kruiden vond ik niet passen bij de kikkererwten, deze Tunesische harissa leek me een topcombinatie. Bij een stoofpotje met kikkererwten eet ik meestal Naan, maar dit was spontaan en die had ik niet op voorraad. Volkoren wraps liggen eigenlijk altijd wel in het keukenkastje. Slof uit de magnetron leek alleen niet zo lekker……
Gebakken wraps met hummus en een pittige stoof —>
Harissa kikkererwten stoofpotje met gebakken wraps
Omdat het gerecht even moet stoven, staat het in de categorie weekend, maar gelukkig kan het ook prima doordeweeks, wanneer je geen druk schema hebt. Of het echt kidsproof is, weet ik niet, voor de kinderen en mijn man maakte ik dit keer onze simpele spaghetti bolognaise. De gebakken wraps met hummus trokken in ieder geval hun aandacht.
Dit bordje was voor één persoon, maar er zat een lekker hapje in de pan
1 kipfilet
handje amandelen
harissa kruiden [Versteegen]
hand vol snoeptomaatjes
Feta [witte kaas]
klein blikje kikkererwten
rucola slamix
bakboter
zonnebloemolie
4 wraps
hummus
Bereidingswijze
Snijd de kip in reepjes en doe de kipreepjes in een kom, voeg een lepel van de Harissa kruiden toe. Let op! Ben je niet gewend aan pittig eten, dan zou ik iets minder doen. Je kunt altijd in de pan kruiden toevoegen.
Roer dit goed door en laat even trekken. Snijd de tomaatjes in partjes en snipper de ui. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Laat de bakboter smelten en warm worden en bak de kipfilet bruin en richting redelijk gaar.
Voeg daarna wat olie en alle andere ingrediënten toe [behalve de witte kaas en amandelen]. Bak dit kort mee en doe dan het deksel op de pan. Laat dit rustig een kwartiertje/twintig minuten staan. Intussen maakte ik het eten voor de anderen.
Is de tijd bijna voorbij dan kun je de amandelen in een keukenmachine, foodprocessor of met een mes klein malen/snijden en ook het stukje witte kaas kun je in blokjes snijden.
Serveren: Leg de stoof op een bedje sla en strooi de fijngemalen amandelen en witte kaas over het gerecht.