Doordeweeks Uncategorized

Kidsproof hoofdgerechten en toetjes

Kinderen zijn dol op lekker eten, en wat is er nou leuker dan ze verrassen met een heerlijk feestmaal? In dit artikel delen we drie kidsproof hoofdgerechten en toetjes die zeker in de smaak zullen vallen bij jonge smulpapen. Dus haal de schorten tevoorschijn en laat het kookavontuur beginnen!

We hebben eenvoudige en smakelijke recepten verzameld die niet alleen makkelijk te maken zijn, maar ook leuk om samen met kinderen te bereiden. Van creatieve mini pizza’s en knapperige kipnuggets tot een kleurrijke groentepasta en vrolijke fruitspiesjes; deze gerechten zijn perfect voor kleine chefs in de dop. Laten we beginnen met deze culinaire reis die zowel jong als oud zal laten watertanden!

Samen koken, samen genieten geeft plezier en smaak in elke hap! —>

Kidsproof hoofdgerechten en toetjes

Maak van elke maaltijd een feestje met deze leuke en lekkere kidsproof gerechten. Of je nu een gezellige familiedag plant of gewoon samen de keuken in wilt duiken, deze recepten zorgen voor smakelijk plezier voor iedereen!

Hoofdgerecht: Mini Pizza’s Party

Ingrediënten:

  • Mini pizzadeegbodems
  • Tomatensaus
  • Geraspte kaas
  • Diverse toppings zoals plakjes ham, champignons, paprika, en ananas

 Hoofdgerecht Mini Pizza's Party.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de mini pizzadeegbodems. Verdeel een laagje tomatensaus over de pizzadeegbodems. Laat de kinderen hun eigen mini pizza’s beleggen met geraspte kaas en verschillende toppings. Bak de mini pizza’s in de oven volgens de instructies op de verpakking, tot de kaas gesmolten is en de bodems knapperig zijn. Serveer de mini pizza’s op een feestelijke schaal en laat de kinderen genieten van hun zelfgemaakte creaties!

Hoofdgerecht: Knapperige Kipnuggets

Ingrediënten:

  • Kipfilet, in hapklare stukjes gesneden
  • Bloem
  • Eieren, losgeklopt
  • Paneermeel
  • Zout en peper naar smaak
  • Plantaardige olie om te frituren

Hoofdgerecht: Knapperige Kipnuggets

Bereidingswijze:

Verhit de plantaardige olie in een pan tot 180°C. Breng de stukjes kip op smaak met zout en peper. Haal de stukjes kip achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel. Frituur de kipnuggets in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat de kipnuggets uitlekken op keukenpapier en serveer ze met bijvoorbeeld ketchup, barbecuesaus of honing-mosterddressing.

Hoofdgerecht: Kleurrijke Groentepasta

Ingrediënten:

  • Pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne of farfalle)
  • Olijfolie
  • Verschillende groenten zoals paprika, broccoli, wortels en cherrytomaten
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak

pasta met groenten

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Snijd de groenten in kleine stukjes. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de groenten kort tot ze knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper. Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de pan met groenten. Meng de groenten en pasta goed door elkaar en bestrooi het geheel met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer de kleurrijke groentepasta op borden en geniet van de gezonde maaltijd!

Toetje: Vrolijke Fruitspiesjes

Ingrediënten:

  • Verschillende soorten fruit, zoals aardbeien, druiven, ananas en kiwi
  • Houten satéprikkers

fruit skewers

Bereidingswijze:

Snijd het fruit in hapklare stukjes. Rijg de stukjes fruit om de beurt aan de houten satéprikkers. Zorg voor een kleurrijk en gevarieerd patroon op de spiesjes. Serveer de vrolijke fruitspiesjes op een feestelijk bord of schaal.

Toetje: Smulparfait

Ingrediënten:

  • Vanille-ijs
  • Verse aardbeien, in plakjes gesneden
  • Slagroom
  • Hagelslag of gekleurde sprinkles

Bereidingswijze:

Schep een bolletje vanille-ijs in een mooi glas of kommetje. Leg een paar plakjes aardbei op het ijs. Herhaal de vorige stappen totdat het glas of kommetje vol is. Top de parfait af met een toefje slagroom en wat hagelslag of sprinkles. Serveer de smulparfait direct en laat de kinderen genieten van dit feestelijke toetje!

Toetje: Chocolade Bananen Sushi

Ingrediënten:

  • Bananen
  • Pindakaas
  • Chocoladehagelslag
  • Kokosrasp (optioneel)
  • Houten prikkers

Bereidingswijze:

Schil de bananen en snijd ze in dikke plakjes. Besmeer elk plakje met een laagje pindakaas. Rol de plakjes banaan door de chocoladehagelslag en eventueel kokosrasp. Rijg de banaanplakjes aan houten prikkers om ze als sushi te presenteren. Serveer deze leuke en lekkere traktatie op een mooi bord.

 

Met deze Kidsproof hoofdgerechten en toetjes heb je alle ingrediënten in handen voor een geslaagd feestmaal. Laat de kinderen meehelpen in de keuken en geniet samen van het kookavontuur. Eet smakelijk en veel kookplezier!

 

Mocht je nog lekkere recepten voor zelfgemaakt ijs zoeken, check dan vooral dit:

 

Zelfgemaakt ijs zonder gedoe

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *