Gegrilde asperges met citroen en Parmezaanse kaas
Ingrediënten:
- 500 g groene asperges
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Sap en rasp van 1 citroen
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Instructies: Verwijder de harde uiteinden van de asperges en meng ze met olijfolie, zout, peper en citroensap. Gril ze 5-7 minuten tot ze knapperig zijn. Bestrooi met citroenrasp en Parmezaanse kaas voor een extra kick.
Serveersuggestie: Leg de gegrilde asperges op een mooie serveerschaal en garneer met extra Parmezaanse kaas en verse citroenpartjes voor een extra frisse touch. Serveer als bijgerecht bij gegrilde kip of vis, of geniet er gewoon van als lichte lunch met een knapperig stukje brood. De combinatie van de gegrilde smaak met de romige kaas en het citrusaroma zal je smaakpapillen zeker verwennen!
Romige aspergesoep
Ingrediënten:
- 500 g witte asperges
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el boter
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml room
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (optioneel)
Instructies: Schil en snijd de witte asperges, fruit de ui in boter en voeg de asperges toe. Giet er groentebouillon bij en laat sudderen tot de asperges zacht zijn. Pureer en voeg room toe voor een romige textuur. Garneer met peterselie voor een frisse touch.
Serveersuggestie: serveer de romige aspergesoep in mooie kommen, gegarneerd met een swirl van room en een takje verse peterselie. Serveer met knapperig stokbrood of een frisse salade aan de zijde voor een complete maaltijd.
Asperges met gerookte zalm en hollandaisesaus
Ingrediënten:
- 500 g groene asperges
- 150 g gerookte zalm
- 100 g boter
- 2 eidooiers
- Sap van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
Instructies: Kook de asperges, maak een eenvoudige hollandaisesaus en serveer met plakjes gerookte zalm voor een voedzame maaltijd boordevol smaak en eiwitten.
Serveersuggestie: schik de asperges en plakjes gerookte zalm elegant op een bord en lepel de warme hollandaisesaus erover. Garneer met een snufje zwarte peper en verse kruiden zoals dille. Serveer met aardappelpuree of een lichte groene salade voor een verfijnde maaltijd.
Aspergesalade met balsamico dressing
Ingrediënten:
- 500 g witte en groene asperges (geblancheerd en in stukjes gesneden)
- 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 50 g rucola
- 50 g feta, verkruimeld
- 2 el balsamicoazijn
- 4 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies: Meng de asperges met cherrytomaatjes, rucola en verkruimelde feta. Maak een dressing van balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper en besprenkel over de salade voor een gezonde en smaakvolle maaltijd.
Serveersuggestie: schep de aspergesalade op een grote serveerschaal en verkruimel de feta erover. Besprenkel rijkelijk met de balsamico dressing vlak voor het serveren. Voeg eventueel wat geroosterde pijnboompitten toe voor extra crunch. Serveer als een lichte lunch of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Geniet van de smaken van het seizoen met heerlijke asperge recepten
Deze vier recepten bewijzen dat lekker eten niet ingewikkeld hoeft te zijn, zelfs niet voor drukbezette ouders. Met slechts een paar ingrediënten en eenvoudige bereidingswijzen kun je snel een heerlijke maaltijd op tafel zetten.
Geniet van de smaken van het seizoen met deze heerlijke asperge recepten voor drukke ouders die niet alleen smakelijk zijn, maar ook voedzaam en makkelijk te maken.
Laat je inspireren en maak van elke maaltijd een speciaal moment met deze veelzijdige groente!